Meditatie Centrum Lelystad

 

Cursusprogramma's Diepte Meditatie

De cursus bestaat uit vier sessies, die op verschillende manieren kunnen worden gevolgd op het Centrum voor Meditatieve Ontspanning te Lelystad.

*Weekendcursussen

*Individuele cursus, op afspraak.

Data van de cursussen zie de agenda

Aanmelden via contact

Als je je opgeeft voor de cursus krijg je eerst per mail een inschrijf formulier toegestuurd. Daarop staan ook wat persoonlijke vragen, zodat de leraar eventueel rekening kan houden met persoonlijke omstandigheden. Als je het inschrijf formulier per mail weer terug stuurt, wordt er vervolgens door Hilda Postema telefonisch contact met je opgenomen. De cursus begint altijd met een individuele sessie, ook als je deelneemt aan een groepscursus.

Individuele sessie
Tijdens het telefoongesprek wordt er dan een afspraak met je gemaakt voor de individuele sessie. Van de afspraak die telefonisch gemaakt wordt, krijg je een bevestiging via de mail, met alle praktische gegevens. De individuele sessie duurt ongeveer een uur. Het is niet zo zeer een gesprek. De meditatie aanwijzingen worden overgedragen, je wordt stap voor stap ingeleidt in de meditatie.

Je gaat gelijk stap voor stap de meditatie in.

 

Groepscursus:

Vrijdag individuele sessie op afspraak

Op vrijdag of donderdag vinden de individuele sessies plaats. 

Zaterdagmiddag:

De eerste gezamenlijke groepsessie begint zaterdag om 14.00 uur. Er wordt samen gemediteerd, de ervaringen worden besproken, en er wordt nieuwe informatie overgedragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op de rol van lichamelijke gewaarwordingen en gedachten. Je krijgt aanwijzingen om hier mee om te gaan, maar gaat ook begrijpen waarom je meditatie ervaringen kunnen verschillen.

 

 

                                                       

Zondagochtend

Om 10.00 - 11.00 uur is er weer groepbijeenkomst. Informatie over de juiste meditatie beoefeningwordt overgedragen en natuurlijk wordt er gezamenlijk gemediteerd. Ondertussen heb je aardig wat ervaring opgedaan met deze vorm van mediteren. Cursisten geven altijd aan, ook degenen die reeds ervaring hebben met andere vormen van mediteren, dat hun ervaringen en hun inzichten zich hebben verdiept in de meditatie processen. Er wordt veel ontspanning ervaren.

 

Laatste sessie: Op een avond of middag door de week vind de vierde en laatste sessie plaats. Vervolgens is er maandelijks een groepsmeditatie waar je aan deel kunt nemen.

 

Cursusbijdrage: €285

Voor studenten €210. 

 

 

                                                

 

Individuele training cursus Diepte Meditatie:

Sommige mensen geven de voorkeur aan een individuele training. Ook dan bestaat de cursus uit vier sessies. De sessies duren ongeveer twee en een half uur per keer.

De afspraken kunnen zowel overdag als in de avonduren gemaakt worden.

De cursusbijdrage bedraagt: 590 euro incl BTW.

 

 Maandelijkse groepsmeditatie

Er wordt al jarenlang maandelijks een mogelijkheid geboden om op de laatste donderdag van de maand samen te mediteren op het Centrum, voor iedereen die Transcendente Meditatie, Transcendente Diepte Meditatie of Diepte Meditatie heeft geleerd.

Bijdrage: 5 euro