Meditatie Centrum Lelystad

 

Cursusprogramma's Diepte Meditatie

De cursus bestaat uit vier sessies, die op verschillende manieren kunnen worden gevolgd op het Centrum voor Meditatieve Ontspanning te Lelystad.

*Weekendcursussen

*Avond/ middag cursussen 

*Individuele cursus, op afspraak.

Data van de cursussen zie de agenda

Aanmelden via contact

Als je je opgeeft voor de cursus krijg je eerst per mail een inschrijf formulier toegestuurd. Daarop staan ook wat persoonlijke vragen, zodat de leraar eventueel rekening kan houden met persoonlijke omstandigheden. Als je het inschrijf formulier per mail weer terug stuurt, wordt er vervolgens door Hilda Postema telefonisch contact met je opgenomen. De cursus begint altijd met een individuele sessie.

Individuele sessie
Tijdens het telefoongesprek wordt er dan een afspraak met je gemaakt voor de individuele sessie. Van de afspraak die telefonisch gemaakt wordt, krijg je een bevestiging via de mail, met alle praktische gegevens. De individuele sessie duurt ongeveer een uur. Het is niet zo zeer een gesprek. De meditatie aanwijzingen worden overgedragen, je wordt stap voor stap ingeleidt in de meditatie.

Je gaat gelijk stap voor stap de meditatie in.

 

Weekendprogramma:

Zaterdagmorgen:

Op zaterdagmorgen vinden de individuele sessies plaats. Het is mogelijk om na je individuele sessie te verblijven op het Centrum. Om 13.00 uur is er een mogelijkheid voor een lunch.

Zaterdagmiddag:

De eerste gezamenlijke groepsessie begint zaterdag om 14.00 uur. Er wordt samen gemediteerd, de ervaringen worden besproken, en er wordt nieuwe informatie overgedragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op de rol van lichamelijke gewaarwordingen en gedachten. Je krijgt aanwijzingen om hier mee om te gaan, maar gaat ook begrijpen waarom je meditatie ervaringen kunnen verschillen.

 

Avondmaaltijd
Om 18.30 wordt er [tot nu toe] een heerlijke maaltijd op tafel gezet.

 

Zaterdag avond sessie:

Van 19.30 tot 21.15 is er een opnieuw groepsbijeenkomst. Bij elke sessie wordt essentiële informatie overgedragen. Aan het einde van de sessie kan je de ontspannende uitwerking van de klankschalen ervaren.

                                                         

Zondagmorgen

Om 10.00 uur is de laatste groepbijeenkomst. Informatie over de juiste meditatie beoefeningwordt overgedragen en natuurlijk wordt er gezamenlijk gemediteerd. Ondertussen heb je aardig wat ervaring opgedaan met deze vorm van mediteren. Cursisten geven altijd aan, ook degenen die reeds ervaring hebben met andere vormen van mediteren, dat hun ervaringen en hun inzichten zich hebben verdiept in de meditatie processen. Er wordt veel ontspanning ervaren.

We eindigen met een lunch om 13.00 uur.

Cursusbijdrage:

Weekendcursus met maaltijden €325. [Met overnachting van zaterdag op zondag all-in: €395.]

Voor studenten  met maaltijden €250. [Met overnachting van zaterdag op zondag €310.]

 

Door de weekse Avondprogramma:

De TDM avondcursus bestaat uit vier sessies. De eerste sessie is individueel. Er wordt voor aanvang van de cursus een afspraak op welk tijd stip dat kan plaats vinden. Daarna vinden er drie groep sessies plaats.

Individuele sessie
Bij de avondcursussen beginnen de individuele sessies bijna altijd op een dinsdag, overdag of in de avonduren. [Tenzij anders aangegeven in de agenda]

Na de individuele sessie, die ongeveer een uur duurt, vertrek je weer naar huis. Op de volgende dagen zijn er drie groeps sessies.

Gezamenlijke sessies
De avonden beginnen om 19.00 uur en duren tot ongeveer 21.45.

Tijdens deze sessies leer je op de juiste wijze te mediteren, en krijg je alle informatie die ook tijdens het weekendprogramma wordt gegeven.

Er zijn tijdens de avond sessies ook relaxaties met de klankschalen.

Daar begint de avond mee, zodat je, als je vanuit een drukke dag naar de sessie komt, eerst even kunt acclimatiseren. Lekker ontspannen.

Avond Cursusbijdrage: 285 euro.


 

                                                

 

Individuele training cursus Diepte Meditatie:

Sommige mensen geven de voorkeur aan een individuele training. Ook dan bestaat de cursus uit vier sessies. De sessies duren ongeveer twee en een half uur per keer.

De afspraken kunnen zowel overdag als in de avonduren gemaakt worden.

De cursusbijdrage bedraagt: 590 euro incl BTW.

 

 Maandelijkse groepsmeditatie

Er wordt al jarenlang maandelijks een mogelijkheid geboden om op de laatste donderdag van de maand samen te mediteren op het Centrum, voor iedereen die Transcendente Meditatie, Transcendente Diepte Meditatie of Diepte Meditatie heeft geleerd.

Bijdrage: 5 euro