Meditatie Centrum Lelystad

Mindfullness Programma 


Locatie: Centrum voor Meditatieve Ontspanning Waalstraat 55, Lelystad.

Voor wie: Toegankelijk voor iedereen die diepgaand wil leren ontspannen en stress wil leren hanteren en herkennen.
Word begeleidt door: Meditatieleraar Hilda Postema

Opgave en/of vragen bij voorkeur per mail via contact

Liever telefonisch contact? Centrum telefoon nummer: 0320-219204.


Wat wordt er bedoeld met Mindfulness?

Mindfulness is een term die met name bekend is geworden door de Amerikaanse arts en wetenschapper John Kabat Zinn. Hij heeft vormen van meditatie uit het Boeddhisme geschikt gemaakt voor de westerse mens. Mindfulness wordt ook wel Aandachtstraining genoemd. Het gaat bij Mindfulness namelijk niet alleen om ontspanning, maar ook om je Aandacht te ontwikkelen. Aandacht voor wat er op dat moment ervaren wordt en Aandacht voor degene die ervaart. Met andere woorden, je aandacht keert zich naar binnen, je gaat je innerlijk ervaren.
Verbinding maken met je lichaam, ervaren, voelen wat het lichaam voelt, is een eerste ingang naar meer en meer ontspanning. We kunnen een Mindfulness sessie zien als een reis, naar mate we verder met onze Aandacht naar binnen kunnen keren, gaan we meer voelen, en leren we onszelf beter kennen.
Gaande weg gaan we meer ontspanning ervaren zodat we vermoeidheid en stress, wat nou één keer bij het leven hoort, kunnen oplossen.
Daardoor ontstaat er meer ruimte, meer Bewustzijn. Bewuster in het leven staan. Verbinding maken met onszelf.

Mogelijkheden:

Mindfulness Programma van zes sessies van twee uur:

Op individuele basis: cursusbijdrage €675. Data in overleg

Duo programma: €875. Data in overleg.

In groepsverband: €225 vanaf 4 personen

Data: Alleen mogelijk als groep vanaf 4 personen aan te melden.

 

 

Ben je werknemer? Informeer bij je werkgever voor de mogelijkheden vergoeding via persoonlijk budget. Op verzoek kunnen wij een factuur voor je werkgever opmaken. 

Heb je ervaring met Mindfulness of meditatie? Dan ben je van harte welkom op de losse Meditatieve ontspannings avonden, zie agenda.

 1:Mindfulness Cursus Programma bestaande uit zes sessies van twee uur:

Momenteel niet ingepland in groepsverband

Voor veel mensen komt deelname aan het Mindfulness programma voort doordat men stress en vermoeidheid ervaart. Het leren ontspannen is een belangrijk onderdeel van de sessies. Daarvoor worden verschillende handvaten gegeven zoals een lichaamsgerichte ontspanningsoefening, de z.g. bodyscan, meditatie en ademhalings oefeningen. Leren voelen wat het lichaam voelt. Ook goed leren ademen, door middel van diverse ademhalingsoefeningen, die ook wel Pranayama's worden genoemd. De zittende stilte meditatie is ook een onderdeel van het programma. Je wordt hierin begeleid. Je leert deze toepassingen zelfstandig voort te kunnen zetten. Er wordt aandacht gegeven aan je persoonlijke beleving.

Je zit en ligt op een comfortabel matras. Er zijn voldoende dekentjes en kussens in de sfeervolle ruimte aanwezig. Het gebruik van klankschalen ondersteunt de ontspanning tijdens de sessie.

Elke sessie heeft een thema, zoals omgaan met negatieve gedachten, of onrust. Naast de handvaten die je krijgt om te leren ontspannen, word je ook uitgenodigd om te kijken naar je conditioneringen. Daardoor kan je inzichten krijgen over jezelf. Als je dit weet om te zetten naar het handelen in het dagelijks leven, ontwikkel je jezelf. Dat geeft een positief zelfbeeld.

Je krijgt een programma mee om de beoefening zelfstandig voort te zetten. Hiervoor ontvang je een cursusboek. De zes sessies zijn verdeeld over zes weken, één sessie per week.

Praktische gegevens:

Als je je opgeeft voor het Mindfulness Programma van zes sessies, ontvang je een inschrijf formulier. Dit kun je per mail retourneren, en krijg je een bevestiging en een overzicht van het programma toegestuurd

Je krijgt een cursusboek mee waar alle informatie in staat die je nodig hebt om de beoefening zelfstandig voort te zetten.

 

                           

 

Losse Mindfulness sessies:

Wie ervaring heeft met het Mindfulness programma of bekend is met meditatie, kan ook naar de losse Meditatieve ontspannings avonden komen. Op deze avonden worden gezamenlijk de bodyscan, ademhaling oefeningen en stilte meditatie beoefend. Van harte welkom.

Bijdrage €15

Aanvang avonden: 19.30 uur - 21.00 uur. Data staan in de agenda, aanmelden via contact of agenda bij aanmelden.

 

Mindfulness programma voor mantelzorgers:

Namens Welzijn Lelystad geeft Hilda Postema al een aantal jaren het Mindfulness programma aan mantelzorgers. Ben je mantelzorger, dan kan je kosteloos het programma volgen. Aanmelden gaat via Welzijn Lelystad:https://www.welzijnlelystad.nl/agenda/categorie/informele-zorg/?ondate=2019/05/15.